Professionele vertalingen Nederlands-Duits

Interculturele
bruggen bouwen

Geboren in Hannover als dochter van een Spanjaard en een Duitser, kwam ik al vroeg in aanraking met culturele verschillen en vreemde talen. In die tijd ontstond mijn droom om deze ervaringen later in mijn carrière te gebruiken als leidraad en om culturele verschillen te overbruggen.

 

Maar mijn carrière begon eerst in Noord-Duitsland en later in Noordrijn-Westfalen, waar ik als directiesecretaresse veel ervaring en kennis heb opgedaan in verschillende sectoren van de Duitse economie.

In het buitenland

Zoals het soms in het leven gaat, ontmoette ik in Noordrijn-Westfalen mijn toekomstige man – een Nederlander. Onze thuisbasis verschoof toen van Duitsland naar Curaçao. Een eiland dat niet alleen bekend staat om zijn multiculturele inwoners, maar ook om de taaldiversiteit die er heerst.

Passie voor taal

Op Curaçao was het spreken van meerdere talen normaal. Naast Engels, Spaans en Papiamento kon ik nu ook actief Nederlands spreken, dat ik me snel eigen maakte. Na 2 jaar zon en wind zijn we naar Nederland verhuisd.

Opleiding en werk als vertaler

In Nederland heb ik vervolgens mijn grote wens gerealiseerd en de bacheloropleiding Vertaler Duits aan de hogeschool ITV in Utrecht met succes afgerond.

Hier leerde ik niet alleen het waterrijke land met zijn prachtige gebouwen en kunstwerken kennen, maar ook de culturele verschillen met Duitsland, die in het gebruik van beide talen tot uiting komen.

Beschouw mij daarom als uw taalkundige adviseur, die u door de valkuilen van interculturele verschillen loodst. Ik ondersteun u graag bij het bereiken van uw zakelijke doelen en ben gespecialiseerd in het vertalen van commerciële en juridische teksten uit het Engels en Nederlands naar het Duits.

Al jaren werk ik succesvol en enthousiast als vertaler. Ik ben lid van het Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers (NGTV) en houd mijn deskundigheid en de kwaliteit van mijn vertaalwerk op peil door bijscholing.

Omslagafbeelding voor Nooren Vertalingen
73
Nooren Vertalingen

Nooren Vertalingen

Beëdigde Vertalingen Nederlands-Duits / Duits-Nederlands

2 weeks ago

Nooren Vertalingen
Omslagfoto van Nooren Vertalingen ... See MoreSee Less
View on Facebook

2 weeks ago

Nooren Vertalingen
Wij als vertalers herkennen meteen de valkuilen die kunnen ontstaan omdat de Nederlandse en de Duitse taal zo veel gelijkenissen hebben. Ook bekend als de "valse vrienden".Daarom is het ook zo belangrijk dat uw marketing-, juridische- of overige zakelijke teksten professioneel worden vertaald naar het Duits. Uw potentiële Duitse klant zal uw bedrijf niet als betrouwbare zakenpartner zien, als er taalfouten in uw teksten voorkomen.Neem contact op voor een vrijblijvende offerte via info@nooren-vertalingen.nl.#marketing #duits #vertaling #website #DuitseVertaling #valsevrienden ... See MoreSee Less
View on Facebook

Op zoek naar een professioneel vertaler voor commerciële teksten in het Duits of een beëdigde vertaling voor officiële instanties?

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte. Ik help u graag om uw doelgroep in het Duits te bereiken en enthousiast te maken voor uw product of dienst.